Foto Vives

David Esterri
David Esterri (Lleida, 1970) va estudiar al Conservatori Municipal de la seva ciutat i al Bruc de Barcelona violí, viola, contrabaix, harmonia, contrapunt i fuga, obtenint el grau professional de música al mateix temps que la llicenciatura en Geografia i Història per la Universitat de Lleida. Actualment és professor de secundària a l’IES Joan Oró.

Com a músic poliinstrumentista de corda ha format part d’innombrables formacions musicals, des de l’Orquestra de Cambra Enric Granados de Lleida, fins a grups de jazz, cobles, música tradicional... deixant reflectida aquesta feina ininterrompuda durant més de vint anys en més de quaranta discs editats i publicats arreu de Catalunya.

Com a compositor ha destacat recentment per l’òpera infantil "La Gàbia Daurada", estrenada a Lleida i a Weimar (Alemanya) en la seva versió orquestral, la cantata "Rostres", les sardanes "Aurembiaix" i "Camins i rierols", guanyadores del primer premi i accèssit respectivament de la darrera edició del concurs de música per a cobla de Mollet del Vallès i música de cambra estrenada en els cicles musicals de la Udl, com el quartet "Autoexorcisme", l’"Estudi Diatonic-Pantonal per a quartet de corda" o la "Sonata per a violí i piano", totes obres publicades per l’editorial sabadellenca "la mà de guido", juntament amb els lieder sobre poemes de Josep Carner i altres obres menors.

Recentment ha estrenat una obra simfonico-coral sobre una visio personal i inedita del "Cant de la Sibil·la" a la Seu Vella de Lleida i a Weimar, aixi com "Memoria/Oblit", un espectacle de musica de cambra amb imatges de la Guerra Civil i lectures de fragments de dietaris de combatents sobre el tema de la Memoria historica.

 

David Esterri (Lleida, 1970) estudio en el Conservatorio Municipal de su ciudad y en el Bruc de Barcelona violín, viola, contrabajo, armonia, contrapunto y fuga, obteniendo el grado profesional de música al mismo tiempo que la licenciatura en Geografia e Historia por la Universidad de Lleida. Actualmente es profesor de secundaria en el IES Joan Oró.

Como músico poliinstrumentista de cuerda ha formado parte de innumerables formaciones musicales, desde la Orquesta de Camara Enric Granados de Lleida, hasta grupos de jazz, cobles, música tradicional... dejando reflejado este trabajo ininterrumpido durante mas de veinte anyos en mas de cuarenta discos editados i publicados.

Como compositor ha destacado recientemente por la opera infantil "La Gàbia Daurada", estrenada en Lleida i en Weimar (Alemania) en su versión orquestal, la cantata "Rostres", las sardanas "Aurembiaix" i "Camins i rierols", ganadoras del primer premi i accessit respectivamente de la ultima edición del concurso de música para cobla de Mollet del Vallès i música de camara estrenada en los ciclos musicales de la Udl, como el cuarteto "Autoexorcisme", el "Estudi Diatonic-Pantonal per a quartet de corda" o la "Sonata per a violí i piano", obras publicadas por la editorial sabadellenca "la mà de guido", juntamente con los lieder sobre poemas de Josep Carner i otras obras menores.

Recientemente ha estrenado una obra simfonico-coral sobre una vision personal i inedita del "Cant de la Sibil·la" en la Seu Vella de Lleida y en Weimar, asi como "Memoria/Oblit", un espectaculo de musica de camara con imagenes de la Guerra Civil i lecturas de fragmentos de diarios de combatientes sobre el tema de la Memoria historica.

 

David Esterri (Lleida, 1970) studied at the municipal conservatory of Lleida and of Bruc city of Barcelona violin, viola, double bass, harmony, counter-point and fugue,obtaining the professional degree of music at the same time of obtaining the university degree of Geography and History from the University of Lleida. Currently he is a secondary teacher in a high school.

As a polyinstrumentist musician of string he was a member of several musical formations, from the chamber orquestra Enric Granados of Lleida, till groups of jazz, cobles, traditional music...leaving this work reflected uninterrupted during more than twenty years in more than forty CDs published in all Catalonia.

As a composer he stood out recently by the child labor opera Gàbia Daurada", which was one debuted in Lleida and Weimar (Germany) in its orquestral interpretation,the cantate "Rostres", the sardanes "Aurembiaix" and "Camins i rierols", winners of the first and second prizes the last edition of the music competition for cobla of Mollet del Vallès and chamber music debuted in musical cycles of the Udl, as the quartet "Autoexorcisme", l’"Estudi Diatonic-Pantonal per a quartet de corda" or the "Sonata for a violin and piano", all of them published by the editorial of Sabadell "la mà de guido", sharing with the lieder about poems of Josep Carner and other minor labors.

Recently he stood out a symphonic-choral labor about a personal sight of an unpublished "Cant de la Sibil·la" in la Seu Vella of Lleida and Weimar, in this way as "Memoria/Oblit", a spectacle of a chamber music with images of the Civil War and lectureres of fragments from diaries of soldiers about the issue of the historical memory.